عدد المساهمات : 497 تاريخ التسجيل : 08/04/2011 العمر : 52
موضوع: كحك العيد الأصلي السبت أغسطس 13, 2011 2:55 pm
المكونات:
كيلو دقيق 1/2 كيلو سمنه بلدي 4 معالق كبيره سمسم كوب لبن دافء قطعه خميرة بيرة وسط معلقة سكر معلقة محلب ناعم معلقة كبيرة بيكنج بودر ذرة ملح نصف معلقة ريحة كحك طريقة التحضير:
- نحضر وعاء عميق نضع فيه الدقيق - نضيف للدقيق الملح والبيكنج بودر والمحلب - نعمل حفرة بالدقيق ونحط السمسم ويكون مغسول وناشف - نقدح مقدار السمنه على النار ونصبه على الدقيق والسمسم مع الحذر الشديد - نقلب السمنه بمعلقة خشب جيدا حتى يتشرب الدقيق كل السمنه - ندوب الخميرة في ماء دافء وسكر ولما تفور اضيفها على العجينه -اضيف ريحه الكحك ثم اللبن للعجن -اعجن جيدا حتى تتشرب كل المكونات مع الدقيق - اتركها حوالي نصف ساعه قبل التشكيل -اعمل كور صغيرة واحط فيها العجوة او الملبن واشكلها بالمنقاش او الفورما الخاصة بالكحك -اخبزها في فرن متوسط الحراره حوالي نصف ساعة وبالهنا و الشفا و كل عام و انتم بخير